Vuoden päivät ovat kuluneet edellisestä porokoirapentueesta, joka laitettiin alulle. Nyt on aika uusiin suunnitelmiin. Tarkoituksena on astuttaa Karhukallio Fun Fanny eli Mahla. Mahla on jo yhdet pennut Pihlajamäelle tehnyt ja nyt saan sen vielä toistamiseen jalostuslainaan. Ensimmäinen pentue oli kaksi vuotta sitten syntynyt Pihlajamäen P-pentue, josta jätin kotiin nartun Pihlajamäen Päivänsäde. Pentueesta kolme koiraa on terveystarkastettu ja neljä käynyt näyttelyissä.

-Pihlajamäen Päivänsäde, silmät terveet, lonkat B/B, näyt: vara-sert

-Pihlajamäen Pohjan Akka, näyt: sert

-Pihlajamäen Pellervoinen, näyt: eri

-Pihlajamäen Peikonpoikanen, silmät: PHTVL 1.aste, lonkat C/C

-Pihlajamäen Pohjan Neito, silmät terveet, lonkat B/B, näyt: H (taittokorvat)

Pennut ovat luonteeltaan varsin sosiaalisia, laumaviettisiä, miellyttämishaluisia ja eivät erityisen dominoivia.

Karhukallion Fun Fanny edustaa vahvasti omaa koiralinjaani siitä huolimatta, että onkin Karhukallion kennelin kasvatti. Sen isä on Pihlajamäen Aika-Rauta, joka on ensimmäisestä kasvattamastani lapinporokoirapentueesta oleva 11-vuotias uros. Isänemä on Tuulenkuun Cuutamosonaatti eli Halti, oma koirani joka eli lähes 14-vuotiaaksi. Isänemänisä on ensimmäinen lapinporokoira Lumiturpa Aksu, joka oli syntynyt vuonna 1992. Minulla on siis ollut lapinporokoiria yli 20-vuotta. Tässä suvussa tyypillisiä ominaisuuksia on vahva laumavietti, voimakas miellyttämishalu, iloinen luonne, pieni riistavietti ja ohjaaja pehmeys. Yleensä ovat myös ääni- ja alustavarmoja ja ihmissosiaalisia.

Pentueen isäksi olen valinnut oman kasvattini Pihlajamäen Hukan Joikun, joka edustaa toista käyttämääni porokoira sukua. Hukan Joikun emä on Kisuran Kufihtar, narttu jonka lonkkaindeksi on erittäin korkea 117 (tammikuu 2015). Hukan jälkeläiset ovat luonteeltaan itsenäisempiä, eivätkä yhtä nöyriä kuin Lumiturpa Aksuun menevässä linjassa. Ne eivät myöskään ole niin ohjaajapehmeitä ja ovat usein luonteeltaan hieman kovempia. Hukan Joikun isä on Hattivatin Tiikeri eli Joiku. Tämä isä-Joiku toimii työkäytössä porokoirana. Se ei ole kuitenkaan saanut muita pentueita kuin Pihlajamäen H-pentueen ja ikää alkaa jo olemaaan. Saattaa siis olla, että pentue jää sen ainoaksi pentueeksi. Pentueesta on toistaiseksi jatkanut sukua vain yhden pentueen verran narttu Pihlajamäen Herranterttu, joka myöskin toimii apuna porohommissa Kittilässä. Jotta Hattivatin Tiikerin suvun jatkuminen olisi turvattu, tulee jalostukseen käyttää muitakin kuin yhtä sen jälkeläistä. Koska etsin Mahlalle vahvaturkkista urosta, jolla on hyvä lonkkaindeksi, pääydin Joikuun. Joiku on mukava kotikoira, joka elää samassa laumassa itseään muutaman vuoden vanhemman porokoirauroksen kanssa. Sillä ei ole vielä yhtään pentuetta.

Molemmat vanhemmat ovat vastikään silmätarkastettuja terveeksi, lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja molemmat prcdPRA A-tyyppiä. Suvussa ei ole todettu Pomppen tautia.

Pennut sosiaalistetaan huolella totuttaen ne koviin ääniin ja erilaisiin alustoihin. Ne luovutetaan ell-tarkastamina ja mikrosirutettuina. Pennun mukaan saa aloituspakkauksen penturuokaa ja laajat kirjalliset hoito-ohjeet. Halutessa liitän pennunostajan vuodeksi jäseneksi Lapinkoira-liittoon. Pennun kasvatuksessa saat kasvattajan tuen ja neuvot koiran eliniäksi: käytössäni on laaja tietotaito koirien kasvatuksessa tottelevaisiksi ja miellyttäviksi koirakavereiksi.