Pihlajamäen O-pentuetta odotellaan syntyväksi joulukuussa itsepäisyyspäivän tienoolla. Sitä on laitettu alulle Lahdessa viime päivinä ja toivottavasti yritys tuottaa tulosta.

Pentueen emä on lähes 4-vuotias sijoitusnarttuni Willa eli Tuhkavuorten Fierva. Sen isä on Nelivedon Musta Rudolf ja emä Muusa eli "Hiili".  Willalla on terveet silmät ja sen on prcdPRA A-tyyppiä. Willan lonkat ovat B/B ja polvet terveet  0/0. Willa ei ole käynnyt näyttelyissä, se on pitkäkarvainen, kaunis rakenteinen vahva narttu. Se on pitkärunkoinen ja hyvin kulmautunut.  Willa opiskelee pelastuskoiraksi ja on siinä hommassa viittä vaille valmis. Erityisen pätevä se on jäljestämisessä. Luonteeltaan Willa on sosiaalinen ja kuuliainen narttu. Toisten koirien kanssa Willa pitää puolensa, mutta ihmisille on kaikkien kaveri. Willa ei pelkää kovia ääniä ja se liikkuu sujuvasti myös erilaisilla alustoilla esimerkiksi raunioilla.

Willa KoiraNetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER56364/08&R=284




Pentueen isä on 7-vuotias ensikertalainen Kuuraukon Halti. Haltin isä on vain kerran vanhana sukua jatkanut uros Julle, jonka ainoa poika Halti on.  Haltin silmät ovat terveet ja lonkat A/A, prcdPRA-tyypiltään se on B eli kantaja. Halti on viranomaistason pelastuskoira ja toiminnut tehtävässä vuosia ohjaajansa ja omistajansa Hermanni Kolin kanssa. Lisäksi Halti on suorittanut luonnetestin +174 ja  BH-kokeen. Halti on käynnyt kerran näyttelyissä saaden EH:n. Se on hieman lyhytrunkoinen ja sen karvanlaatu on aavistuksen lyhyttä, mutta karkeudeltaan hyvää. Haltilla on hieman isot korva, joista toinen ei ole aivan tukevasti pystyssä.

Halti KoiraNetissä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER36601/05&R=284
 


Pentueen sukutaulu KoiraNetissä:http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=ER36601%2F05&RekNoE=ER56364%2F08&Sukupolvet=4

Yhdistelmän todellinen sukusiitosprosentti on esitettyä suurempi, koska Villan emänemän Naska on Iresa Humoreskin jälkeläinen alenevassa polvessa. Koska pentueen vanhemmat on prcdPRA tyypiltään A ja B, voi pentueessa olla PRA kantajia, mutta ei sairaita yksilöitä. Rodussa esiintyy kuitenkin myös toisen tyypin PRA:ta, jolle ei ole testiä olemassa.

Pennuille etsitään aktiivisia, mielellään harrastavia koteja. Yhteydenotot: Suvi Anttila 040-7162629 [email protected]