Fantom kävi tänään Lahdessa Seppo Lambergin vastaanotolla, koska sydämessä kuului pentutarkastuksessa lievä sivuääni. Fantomin sydän tutkittiin nyt ultraäänitutkimuksella, joka kesti lähes puolituntia. Eläinlääkäri oli todella mukava ja kertoi todella tarkasti koko ajan mitä oli tekemässä ja mitä havaitsi. Fantom oli tosi helppo pentu tutkia, koska sitä vähän jännitti: se seisoi hienosti aloillaan koko ajan. Tutkimus onnistuikin hyvin ja tuloskin oli Fantomin kannalta oikein hyvä.

"Pennulla kuullaan vasemmassa kyljessä hetno sivuääni. Ultraäänitutkimuksessa sydämen koko ja seinämävahvuudet ovat normaalit. Dopplertutkimuksessa ei osoiteta normaalista poikkeavaa virtausta aortassa, keuhkovaltimoissa tai väliseinissä.

Tässä tutkimuksessa ei todeta sydänsairautta. Kyseessä voi olla ns. viaton tai fysiologinen sivuääni joka tavallisesti häviää n. 4kk ikään mennessä."

Vaikka koskaan ei voida 100%:lla varmuudella sanoa, että sivuääni häviäisi, oli tulos kuitenkin hyvä: Suurella todennäköisyydellä Fantom tulee viettämään normaalia ja hyvää koiran elämää :-)