Pihlajamäen Q-pentue syntyi tänään. Pentuja syntyi 6, joista 1 on tyttö ja 5 poikia. Kaikki ovat väriltään mustia vaalein merkein vanhempiensa tapaan. Narttupennulle etsitään aktiivista sijoituskotia ja urokset ihan omia koteja. Kuvassa pentujen isä Pohjanpaimen Bossanova vasemmalla ja emä Pihlajamäen Ilmatar oikealla. Täältä löydät pentueen sukutaulun: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI52436/10&ReknoE=FI26130/10

1535462_10152136988934208_1947711314_n-n

Pentujen emä on oma kasvattamani Pihlajamäen Ilmatar eli Hymy. Hymy on 4-vuotias narttu, joka asuu normaalisti kennel Plauditessa Pohjanmaalla Pirjo Jutilan luona. Pirjolle kiitos, että sain Hymyn jalostuslainaan :). Hymy on terveystarkastettu ja terve, näyttelyissä korkeasti palkittu ja erittäin rodunomaisen ulkomuodon omaava koira. Hymyn kanssa harrastetaan agilityä.

Hymyn emäntä Pirjo kuvailee Hymyä näin:

-  yli kiltti ihmisille ja ohjaajapehmeä.

- asuu 8 nartun laumassa ongelmitta. Puolustaa herkästi kyllä ruokaansa toisilta koirilta. 

- lievästi ääniherkkä: jos jotain kolisevaa tippuu äkkiseltään kotona lattialle säpsyy, mutta ei kuitenkaan reagoi esim ukkoseen mitenkään eikä kauempaan kuuluviin koviin ääniin tai paukkeeseen.

- pehmeä, muistaa huonot kokemukset aika pitkään mutta ruoka on hyvä "avaaja"

- tulee toimeen tuttujen ja puolituttujen koirien kanssa hyvin. Ei ole kuitenkaan koirapuistokoira.

- ahne, palkkautuu namilla erittäin hyvin mutta myös lelukin käy jos on sillä tuulella.

- pelaa hyvin älypelejä ja vastaa "naksutteluun" hyvin.

- lähtee riistan perään, mutta ei aktiivisesti hae sitä. Haukkuu mielellään, paljon ja kauan lintuja ja oravia puihin

- .Hymy on erittäin helppo koira, matkustaa hyvin autossa ja myös pitempiä matkoja esim bussissa. Helppo reissu kaveri siis esim. pitemmät näyttelyreissut. Rauhottuu nukkumaan missä tahansa ja jää hotellihuoneeseen ongelmitta.

- syö mitä vaan, ei ole herkkävatsanen, mutta anaalit täyttyvät helposti.

1465256_10202656620960752_1615307400_n-n

Kuva: Pirjo Jutila

Pentueen isä on Pohjanpaimen Bossanova eli Boris, johon tutustuin keväällä 2013 poropaimennuskokeessa. Se suoritti kokeen hyväksytysti ja palkitiin kunniapalkinnolla. Boriksen isä on kasvattini Pihlajamäen Bohjan-Puhuri, joka on rotuunotetun työkäytössä toimivan uroksen Cappin poika. Myös Boris on terveystarkastettu ja terve. Näyttelyissä se on palkittu kahdesti arvosanalla erittäin hyvä ja luonnetestissä se on saannut +127 pistettä. Kiitos Boriksen omistajalla Riitalle Boriksen jalostuskäyttöön antamisesta.

Näin Boriksen emäntä kuvaa Borista:

-  hyvin ihmisrakas ja omaan perheeseen syvästi kiintynyt. Vieraita (varsinkin miehiä) vähän aikaa katselee kauempaa ja arvioi, mutta hyväksyy hyvin nopeasti.

- Koiraurosten kanssa se ei  tule toimeen, vaikkakin kaupungissa asuessamme olen saanut sen opetettua ohittamaan jo äänettömästi. Kuitenkaan leikkimään en päästä toisen uroksen kanssa. Narttujen kanssa tulee toimeen ongelmitta, rodusta riippumatta.

- Riistaviettiä oli enemmän nuorena, nyt jättää jo juoksevatkin jänikset rauhaan (en tiedä mitä tapahtuisi, jos aivan nenän edestä lähtisi), samoin tuoreet jäljet (hirven, peuran).

- hyvin sopeutuvainen koira, joka oppii erittäin nopeasti asioita (niin hyvässä kuin pahassa ).

- osaa lukea ihmistä erittäin hyvin ja on tunteiden tulkitsijana ylivertainen.

- opettaminen on ollut todella helppoa. Borista on ollut helppo palkata ruualla, mutta välillä tuntuu, että kehut ovat paras palkka.

- innostuu helposti asioista, mutta ei välttämättä jaksa keskittyä pitkiä aikoja (harjoituksen puutetta). Tämä näkyy piippaamisena ja keskittymiskyvyn herpaantumisena.

- on testattu laukaisuvarmaksi, eivätkä sitä hetkauta juurikaan mitkään äänet. Uusi vuosi, ukkonen jne. eivät voisi vähempää hetkauttaa Borista.

- rakastettava, hyvin älykäs koira, joka osaa ottaa rennosti, mutta on taatusti valmis mihin tahansa, mitä vain emäntä jaksaa keksiä!

1521660_10152146510494208_1919842133_n-n

Kuva: Outi Uusitalo

Molemmat vanhemmat ovat rodunomaisia, terveitä koti- ja harrastuskoiria. Emä Hymy on prcdPRA-terve vanhempiensa tulosten perusteella, joten pennut eivät voi sairastua tähän PRA:n muotoon. Pentueen suvut ovat minulle tuttuja jo usean sukupolven takaa.

Pennut luovutetaan 8-viikon iässä eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja rekisteröityinä. Mukaan saa kattavat kirjalliset, hoito-ohjeet, penturuokaa aloituspakkauksen ja kaulapannan. Pennun hintaan kuuluu myös kasvattajan elinikäinen tuki pennun koulutukseen ja hoitoon liittyvissä asioissa. Jos kiinnostut pienestä Pihlajamäkeläisestä, ota yhteyttä: suvi.anttila(at)msoynet.com tai 040-7162629