Kun edellisten pentujen lähdöstä on jo kulunut aikaa, on taas mukava suunnitella tulevia pentueita. Seuraava pentue olisi tarkoitus tulla sijoitusnartulleni Pihlajamäen Bäivän-Paistelle eli Poudalle. Poudalla on terveet lonkat (A/A) ja polvet, terveet silmät ja se on prcdpra-geenitestattu A-tyyppiseksi.

pouta.jpg

Näyttelyissä Pouta on käynyt muutaman kerran ja se on palkittu kerran sertillä ja pari kertaa EH:lla. Poudan isä on rotuunotettu Cappi ja emä Tuulenkuun Cuutamosonaatti. Pouta on luonteeltaan vilkas ja pehmeä, saalisviettinen, hyvin lauma- ja reviirisidonnainen. Toisten koirien kanssa Pouta on aika tiukkapipoinen.


pouta2v_b.JPG

Poudan pennuille on ollut isä mietinnässä jo pitkään ja monia eri vaihtoehtoja olenkin ehtinyt mielessäni harkita. Kun yksi ehdokas tuli mieleen useamman kerran ja alkoi kerta toisensa jälkeen tuntua paremmalta vaihtoehdolta, päätin ottaa yheyttä tämän uroksen omistajaan.Hän suhtautui asiaan myönteisesti ja sovimmekin että tapaamme, jotta hän näkisi Poudan ja voisi sitten harkita haluaako hän antaa urosta tälle nartulle. Viime lauantaina hain Poudan kotooltaan Halkiasta ja lähdimme ajelemaan kohti Haminaa.

Siellä meitä odotteli tämän näköinen herra

334156.jpg
Kuva: Johanna Raki, 2006

Miehtebiekka Muohtti eli Musti on keväällä viisivuotta täyttävä uros, jolla ei ole aikaisempia pentueita. Se on A/A lonkkainen ja tutkittu silmistään terveeksi. Näyttelyissä Musti on palkittu kaikella T:n ja sertin välillä. Musti on luonteeltaan rauhallinen, varma, itsenäinen ja ennen kaikkea itsetietoinen.

Musti kilpailee tokossa (VOI), pk-jäljellä (JK3) ja agilityssä (I-luokka). Luonnetestissä se on saanut seuraavanlaiset pisteet:

Toimintakyky +2
Terävyys +1
Puolustushalu +1
Taistelutahto +2
Hermorakenne +2
Tempperamentti +3
Kovuus +3
Luoksepäästävyys +3
Laukausvarma
Yhteispisteet: +236

334159.jpg
Kuva: Johanna Raki, 2006

Kävimme Mustin ja Poudan kanssa pienellä pelto- ja metsälenkillä, jossa koirat saivat tutustua toisiinsa ja me pystyimme tutustumaan toistemme koiriin. Minä olin toki nähnyt Mustia näyttelyissä ennenkin, mutta oli todella kiva nähdä se kotioloissa ja "vapaalla". Mustin emäntäkin tykkäsi Poudan olevan ihan passeli heila Mustille.

338347.jpg
Musti jäljestää, kuva: Johanna Raki

Mustin ja Poudan pentujen sukusiitosprosentti olisi KoiraNetin mukaan kahdeksalla sukupolvella laksettuna 5,3%. Sekä Musti että Pouta aijotaan silmätarkastaa uudelleen ennen astutusta. Poudalle odotetaan juoksua loppukeväästä. Koska Pouta on prcd-pra terve, ei yksikään pennuista voi olla prcd-pra sairas, olipa Mustin genotyyppi tämän sairauden suhteen mikä tahansa: pennut ovat joko terveitä tai korkeintaan kantajia.

Toivottavasti mitään yllättävää ei satu, pariskunnan silmät ovat kunnossa ja jalostustoimikunnalla ei ole tiedossa mitään estettä pentueen toteuttamiselle :-) Jos kaikki menee putkeen, voisi ensi kesänä syntyä Pihajamäen E-pentue. Nimiäkin on jo valmiina: Erämaankulkija, Erämaanvaeltaja, Erämaankukka, Erämaanlaulu, Erämaantuuli...

Kiitos Mustin emännälle Sannalle tästä mahdollisuudesta :-)