Tänään kokeilimme autoilua toisen kerran: suuntana tällä kertaa Mäntsälä. Nyt pakkasin pennut kahteen eri loossiin berlingoon: ne jotka eivät voinneet viimeksi pahoin tai jännittäneet suuresti pääsivät Hukan  kanssa taaemmas ja Gil-Estel, Gloredhel, Gildor ja Gundor olivat etuhäkissä. Taas oli hiljaista, vain alkumatkasta joku vinkui. Gloredhel oli jännittynyt ja kuolasi ja Gil-Estel kuolasi myös mutta vähän vähemmän. Gildor ja Gundor näyttivät vain vähän normaalia jähmeämmältä. Ajelin ensin työpaikkani pihalle ja käytin reippaan Glamdringin tervehtimässä vanhuksia :-) Sitten jatkettiin matkaa kauppaan ja sen jälkeen kotiin. Muutamia pieniä oksennuksia oli tullut sekä edessä että takana, mutta ei mitään dramaattista: sen lisäksi toipuminen autoilun järkytyksestä oli lähes välitön, kun ekalla kerralla se näytti kestävän hetken auton pysähtymisen jälkeenkin.

Toinen uusi juttu oli kaulapanta: kaikilla muilla paitsi Glamdringillä oli tänään panta kaulassa. Ajattelin totuttaa pennut pantaan, ennen kuin pohjoisen pojat lähtevät lauantaina. Aluksi panta aiheutti rapsutusta ja vinkumista, mutta aika pian uni voitti ja nukkuessa ei pantaa enään huomannutkaan.

Pennut näkivät tänään myös ukkinsa Aihkin, joka herätti heissä suurta kunnioitusta. Pennut istuivat tiukasti rivissä kun Aihki asteli pihalla. Lopulta ne uskaltautuivat varovasti haistelemaan koiraherraa ja reippaimmat koittivat jopa vähän leikittää Aihkia huonolla menestyksellä.

Perjantaina pennut käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa ja saavat mikrosirut. Valitettavasti Kennelliiton ruuhkasta johtuen rekisteripaperit eivät ehtineet luovutukseen, vaikka ne laitettiin matkaan jo toukokuun puolessa välissä.