Nyt olen kahtena päivänä aloitellut pennuille naksuttimeen ehdollistamista. Olen ensin totuttanut niitä ääneen ja yhdistänyt sen makupaloihin, mutta seuraavaksi pitäisi tehdä ihan kunnollinen ehdollistaminen, jossa naksua ja maksua tulee sarjana. Koska kokemuksen mukaan jotkut koirat saattavat pitää naksuttimen ääntä vastenmielisenä, olen pitänyt aluksi naksutinta paksun takin taskussa ja naksautellut sieltä. Tänään otin jo käden pois taskusta ja naksuttelin ensin hihan sisällä ja sitten ilman hihaa käsi selän takana. Kumpikaan pennuista ei näyttäisi pitävän naksuttimen ääntä pahana ja jo tämän vähäisen harjoittelun perusteella näyttävät yhdistävän sen ruokaan :-)

Ostin tänään Pet Postista pennuille kummallekkin oman heijastin pannan, joka lisää liikenneturvallisuutta kun ovat iltaisin tässä pihassa irti. Kun on pimeää, pennut eivät juuri lähde piha valojen alueelta pois, mutta kaiken varalta heijastin pannat ovat varmaan hyvät olla olemassa. Samalla ostin ihanan karvaisen pentupatukan, joka vaikuttaisi olevan mieleen sekä Feenixille että Fantomille :-)

Pennut ottivat tänään pari kertaa kunnolla yhteen :-I, ajattelin kokeilla huomenna erottaa ne eri tarhoihin päiväksi. Jospa vaikka Fantom olisi Tiitun kanssa ja Feenix Hukan.

Käytiin taas metsä- ja sänkipelto kävelyllä pentujen kanssa. Kummallakin oli pannat kaulassa ja meni oikein hyvin, pennut siis juoksevat vapaana. Tottelevat luoksetulokutsua kyllä tosi hyvin, kun tietävät että saavat siitä namia. Vihellyksestäkin tulevat hyvin luokse :-) Fantom pysyy vähän lähempänä muutenkin, Feenix on hiukan itsenäisempi.