I-pellervot täyttävät tänään kuusi viikkoa. Synttärin kunniaksi teimme ensimmäisen ulkoilun, joka sujui pentujen osalta pienen jännityksen vallassa: Helmi sen sijaan riemastui ja innostui leikkimään (= jyräämään) pentujaan pihassa oikein urakalla. Taidamme mennä nyt päivällä vielä toisen kerran ulos, että pennut saisivat lisää tuntumaan ulkoiluun . Jostain syystä pennuilla oli heti aamusta mahat vähän sekaisin, joten kävin hakemassa niille apteekista TehoBaktia. Kaikki ovat kuitenkin pirteän oloisia.

Kaikilla pennuilla on nyt pidetty pantaa ja se aiheuttaa rapsuttelua ja vauhdin hidastumista ensin, mutta pienen hetken perästä sitä ei enää huomatakaan  Nämä pennut ovat kyllä muutenkin huomattavasti rauhallisempia, kuin Hukan H-napsut olivat samassa iässä: hiljaisempia ja vähemmän tappelupukareita. Helmi on nyt alkanut viime päivinä oma toimisesti vähentämään imetystä, se hyppää keittiöstä pois matalan lapsi portin yli aika helposti ja keittiössä ollessaankin ärisee pennuille kun ne menevät tisseille.

Impi onnistui survomaan itsensä sähkölieden ja tiskipöydän välissä olevaan rakoon niin tiukasti, että piti siirtää hieman liettä että sai Impin pois kolosta. Kaikki pennut työntävät edelleen päitään koiraportista läpi, vaikka jäävät päästään porttiin jo kiiinni. Siitä huolimatta pää pitää työntää pinnojen väliin jopa portin ollessa auki . Sitten hirveällä kiljunnalla odotetaan että kasvis tulee tunkemaan pennun pään portista takaisin oikealle puolelle.

Viikon päästä lähtee Into omaan kotiinsa Parku isän kaveriksi ja pitkänä perjantaina lähtee Hymy ja Helmi. Ilmarillakin on jo koti mahdollisesti tiedossa ja Impi lähtee Vantaalle. Kaikki pennut menevät koteihin, joissa jo ennestään on yksi porokoira: ihanteellinen tilanne kasvattajlle. Ensi maanantaina Ipanat menevät eläinlääkärin tarkastukseen ja sirutettavaksi, samassa Hilja menee ekoille rokotuksille.