Tänään on astutettu kleinspitznarttuni Fin Mva Lecibsin Monalisa eli Milli uroksella Fin Mva JV-07 Cadinan Maestro eli Poitsu. Molemmat vanhemmat ovat useaan kertaan silmätarkastettuja terveeksi sekä polvistaan terveitä. Kumpikin on ulkomuodoltaan erinomaisia rotunsa edustajia ja pennuista odotankin sopivia myös näyttelyihin. Mahdolliselle narttupennulle etsitään sijoituskotia kohtuullisen matkan päästä Mäntsälästä. Kaikista pennuista tulee todennäköisesti väriltään mustia.

Milli on luonteeltaan vilkas, vauhdikas, äärimmäisen sosiaalinen ja hyvin sporttinen. Se tykkää liikkummisesta, etenkin vapaana juokseminen on sen mieleen. Milli tykkää kaikista ihmisistä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pentujen isä Poitsu on luonteeltaan tasaisempi.

Tässä yhdistelmän sukutaulu KoiraNetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FIN54495/07&ReknoI=FIN44344/06

Kuvassa pentujen emä Lecibsin Monalisa eli Milli, kuva: Niina Nyrhinen

milli11kkseis-normal.jpg

Ja tässä isä Cadinan Maestro eli Poitsu, kuva: Niina Nyrhinen. Poitsu on kuvassa nuori, nyt hän on paljon karvaisempi keski-ikäinen herrasmies :)

maestro2-normal.jpg

 

maestro1-normal.jpg

Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja rekisteröityinä kirjallisten hoito-ohjeiden kanssa. Mukaan saa aloituspakkauksen penturuokaa sekä pentupannan. Yhteydenotot: Suvi Anttila 040-716629 tai [email protected]

 

Kenelle kleinspitz sopii?

Kleinspitz tarvitsee liikuntaa ja ulkoilua kuten isommatkin koirat: kleinspitz jaksaa kulkea samanlaiset kävelylenkit kuin lapinporokoiratkin. Se on luonteeltaan aktiiinen ja tykkää harrastamisesta ja kouluttamisesta. Ilman liikuntaa ja pelkkänä sohvaperunana kleinspitz ei ole parhaimmilaan. Kleinin turkki mahdollistaa ulkoilun myös talvella ja huonommalla säällä. Turkki on kuitenkin suhteellisen helppohoitoinen, tosin karvanlähtöaikana sitä lähtee paljon. Kleini on herkkähaukkuinen ja sen opettamiseen kerrostaloon sopivaksi joutuu usein käyttämään aikaa. Kleini on hyvin laumaviettinen ja se on usein varsin helppo opettaa pysymään lähellä ja tulemaan luoksekäskystä. Toisaalta se on temperamenttinen ja huomaa kaikenlaisia asioita, joista se voi kiinnostua nopeasti. Siksi kleinia ei kannata pitää vapaana vilkkaiden teiden lähittyvillä. Pienten rotujen sisäsiiteys opetus on usein haastavampaa kuin isojen koirien, joten siihen kannattaa panostaa paljon jo pennusta asti. Koska kleinin pentu on hyvin pieni ja hauras, en suosittele rotua perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Myös suurempien koirien kanssa tulee olla hyvin varovainen. Toisten koirien kanssa kleini on yleensä varsin sosiaalinen ja uroksetkin tulevat kohtuullisesti toimeen toisten urosten kanssa. Kleinspitz on reipas, varsin terve ja pitkäikäinen pieni koira, jonka hankkiminen vaatii kuitenkin sitoutumista samoin kuin suuremmankin koiran hankkiminen.