Eilen tapahtui taas yksi uusi asia: annoin pennuille kaksi pehmorottaa leluiksi ja aloin varovasti vetämään niitä lattiaa pitkin, pennut alkoivat tekemään ensimmäisiä saalistuselkeitään. Ne seurasivat leluja ja läpsivät niitä tassuillaan ja tarttuivat jo suullaankin hieman. Tänään leikkiharjoituksia jatketiin ja pennut olivat rotista kiinnostuneita. Pennut saivat myös uuden makukokemuksen: NEU. NEU vaikutti maistuvan Pellervoiden mielestä erinomaisen hyvälle  . Nyt pentujen ruoka koostuu siis jo pentunappuloista, jauhelihasta, kananmunista, puurosta ja NEU:sta.

Hukalta tulee maitoa aivan hirveästi ja sen tissit ovat kuin emakolla. Eilen valui jo maitoa pitkin lattioita ja sohvia. Se ei ole vielä lainkaan laihtunut, vaan vaikuttaisi olevan oikein hyvässä lihassa. Ruokaakin se tosin syö kuin hevonen: parasta pentujen saamisessa Hukan mielestä on suuret ruoka-annokset, jotka tulevat usein.

Pennut ovat toistaiseksi olleet tyytyväisiä liikkumatilaansa pentuhuoneessa. Ne eivät vielä juurikaan haaveile pääsevänsä keittiön puolelle ja ovatkin varsin hiljaista sakkia, kunhan ruokahuolto pelaa. Täytyy nauttia tästä rauhasta kotona niin kaua kuin sitä kestää: kokemuksesta tiedän, että ennen kuin 8-viikkoa on saavutettu, ovat meno ja meteli moninkertaistuneet nykyisestä

Viikonloppuna on Kuopiossa jalostuspäivät, jonne olen menossa. Äitini tulee tänne koiria hoitamaan siksi aikaa. Sunnuntaina takaisin tulomatkalla otan Helmin mukaan Jyväskylästä, jonne se tulee Pirjon kyydissä. Sitten voikin alkaa odottamaan Helmin pentuja  Voi tätä pentuelämää !