Tänään kokeiltiin pentujen kanssa uutta juttua: ajeltiin illalla Mäntsälään ja käytiin kyläkävelyllä :-) Eilen harjoittelimme täällä kotona toisen kerran hihnailua viime perjantain jälkeen ja nyt sitten tänään kolmannen kerran. Täytyy sanoa, että vieraassa paikassa kahden pennun ja äipän taluttaminen sujuu paremmin kuin kotioloissa: ilmeisesti vieraalla ympäristöllä oli lievästi rauhoittava vaikutus pentuihin.

Automatka Mäntsälään sujui oikein hyvin, kumpikaan ei oksentanut eikä kuolannut. Ajoin auton terveyskeskuksen pihaan, koska siitä pääsee hyvin hiljaiselle kävelytielle, ettei tarvinnut heti mennä autoja ihmettelemään. Tilhi hyppäsi ekana autosta Hukan perässä ja Kaiku hetken miettimisen jälkeen myös ihan itse. Kumpikin oli heti ihan reipas ja jo TK:n pihassa nähtiin ensimmäinen vieras koira. Rauhallisesti käyttäytyvä samojedi ohitti meidät korrektisti ja riittävän kaukaa, pennut katselivat sitä huuli pyöreänä. Kovin kiinnostuneita pennut olivat kaikista hajuista ja niitä sitten kaikessa rauhassa tutkailtiinkin.

Jonkin verran tuli vastaan ihmisiä, pimeällä kävelytiellä mutkan takaa tullut juoksija oli pennuista hiukan epäilyttävä. Lastenrattaita ne taas katselivat hämmästyneinä. Pientä pelkoa aiheutti yhden talon pihassa rähisevät shetlanninlammaskoirat, jotka syöksyivät pimeydestä piha-aidalle rähisemään. Aika nopeasti saimme rivit kasattua ja hännät pystyssä ohitimme talon. Hukkakin kyllä näytti siltä, että koittakaapa vaan tulla tänne minun pentuja ahdistelemaan, niin täältä pesee. Onneksi Hukka on sen verran fiksu että on hiljaa. Jäätiin sitten kun oltiin päästy talon ohi vähän kauemmas katselemaan ja syömään makupaloja, että pennut saivat rauhassa todeta sheltit vaarattomiksi ja olonsa turvalliseksi.

Lopuksi käveltiin vielä Keskustielle ihmettelemään ohi kulkevia autoja ja ihmisiä. Kaiku istui taas jalkani vieressä ja Tilhi sitten kuikuili ympärilleen. Minusta molemmat pennut olivat reippaita ja fiksuja, ihan hämmästyttävän onnistunut kokemus. Takasin tulo matka sujui muuten hyvin, mutta kotipihaan päästyämme Tilhi sitten oksensi. Oli siis 100 metriä liian pitkä matka.