Pennut tulivat viime torstaina viisiviikkoa. Samaan aikaan ne muuttivat päiviksi viettämään aikaansa koiratarhaan, jossa vaikuttaisivat viihtyvän oikein hyvin. Ne ymmärsivät koirankopin tarkoituksen heti ja oppivat pian käyttämään koppiin vievää ramppiakin putoilematta. Sateellakin pennut osaavat mennä koppiin, samoin ne hakeutuvat heti koppiin jos isot koirat haukkuvat vahtihaukkua.

Tarha on varsin suuri ja siellä pennut voivat harjoitella liikkumista ihan eritavalla kuin sisällä koska maasto vaihtelee: on kuoppia, juurakoita sekä isoja ja pienempiä kiviä joille kiivetä. Seinänaapurina ovat siskopuoli Hukka ja Tiitu: niitä pennut ihastelevat ja ihmettelevät verkon läpi. Hukka käy morjenstamassa pentuja välillä pentupuolellakin, mikä aiheuttaa pennuissa valtavan kiinnostuksen ja mielistelyn tarpeen. Koko lössi juoksee Hukan perässä ja pyrkii nuolemaan (tai puremaan) sitä päästä.

Pieni Glamdring vaikuttaisi tällä hetkellä voivan tilanteeseen nähden hyvin: kiinteä ruoka on nyt pysynyt sisällä varsin mukavasti, tosin syötän ruuan sille hieman löysempänä kuin muille. Pirtsakkahan Glamdring on koko ajan ollut, mutta muita pentuja hieman pienempi. Sen röntgenkuvat on lähetetty viime viikolla Helsingin Yliopiston Eläinsairaalaan katsottavaksi, jotta saataisiin sielä mielipidettä sen mahdollisuuksista ja eri vaihtoehdoista.

Pentutesti on sovittu torstai-illalle eli siis 19.6. Hauska nähdä millaisia tuloksia nämä pennut saavat.