Kun jouduin unohtamaan Poudan ja Mustin pentusuunnitelmat Poudalta löytyneen kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi, sain ajatuksen Mustin käyttämisestä jollekin toiselle nartulleni. Koska Musti on hyväluonteinen, perusterve, asiallisen ulkomuodon omaava ja vasta terveystarkastettu, ajattelin että olisi todella harmi jos se jäisi käyttämättä. Mietin narttujani ja parhaiten niistä Mustin morsmaikuksi sopisi Hukka, koska pyrin yhdistelmissäni välttämään korkeaa sukusiitosta. Hukan ensimmäinen pentue syntyi elokuussa 2006 ja siinä oli isänä Tuhka, Tuulenkuun Cuu-Ukko. Alunperin minulla oli tarkoitus tehdä Hukalla toinen pentue vasta vuonna 2008, mutta Poudan ja Mustin suunnitelmien kariutuminen sai minut muuttamaan aikaisempia suunnitelmia.

130842.jpg

Hukka silmätarkastettiin uudelleen 23.5, koska en halunut käyttää sitä jalostukseen vuoden vanhalla silmätarkastuslausunnolla. Tuloksena oli terve J1, merkinnällä "post. y-suturasaumat hennosti näkyvissä".Tätä muutosta eläinlääkäri Kolisoja ei kuitenkaan pitänyt merkittävänä, koska se ei hänen mukaansa viittaa mihinkään perinnölliseen sairauteen. Näin ollen se ei myöskään ole este jalostuskäytölle. Hukasta otettiin myös kilpirauhaskoe ja siinä ei ollut merkkejä kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Myös Musti on tutkittu kilpirauhasen vajaatoiminnan varalta ja se on terve.

Hukka on sosiaalinen koira, joka suhtautuu ihmisiin mielistelevän ystävällisesti. Se on aina ollut varsin rauhallinen; nuoresta pitäen ikään kuin aikuismainen käytökseltään. Se tykkää leikkiä sekä saalis- että taisteluleikkejä ja mielellään sinkoaisi myös jäniksen tai hirveän perään sellaisen nähdessään. Onneksi täällä maalla niitä kohtaa todella harvoin, joten tällaista ei ole tapahtunut kuin muutaman kerran Hukan elämän aikana. Tuttuihin vanhempiin koiriin Hukka suhtautuu mielistellen, tosin ekojen pentujen jälkeen se kokeili selväsi nousta oman lauman arvoasteikossa ylemmäs. Nuorempien tai saman ikäisten koirien kanssa Hukka pitää kyllä puolensa ja pyrkii tilaisuuden tullen pomottamaankin.

Hukan ja Mustin narttupennulle etsitään sijoituskotia. Jos olet aktiivinen koiraharrastaja joka asuu mielellään Uudellamaalla tai muuten lähellä Mäntsälää, ota yhteyttä!