Kasvatettuani lähes 10-vuotta lapinporokoira, päätin kokeilla toisen, aika erilaisen rodun kasvattamista. Roduksi valikoitui hieman sattumankin kautta kleinspitz, joka on pieni saksalainen pystykorva. Se ei loppujen lopuksi eroa lapinporokoirista ihan niiiiiin paljoa, kun voisi ensin luulla. Rotu on hyvin liikunnallinen, terve, laumaviettinen ja herkkä haukkuinen. Kääpiökoiriksi ne lisääntyvät varsin helposti ja emon vaistot ovat säilyneet hyvin.

Kleinspitz minulle tuli rodukksi sattumalta, kun aloin etsiä seuraaajaa 15-vuotiaalle tipsumixille Pimpulalle. Ensin minulle tuli hoitoon ystäväni 5-vuotias kleini narttu Milli juoksuaikansa ajaksi. Sitten Milli vaan jotenkin jäi tänne asumaan. Samaan aikaan olin alkanut haaveilemaan omasta black and tan värisestä nartusta ja löysinkin jo kolme vuotiaan uutta sijoituskotia etsivän nartun. Kun menin katsomaan Taraa, olin heti aivan myyty heart. Kolmas kleini tuli sitten aika pitkän suunnittelun päätteeksi, uros Xandy muutti minulle toukokuussa. Se oli tullessaan vuoden ikäinen ja on yhteisomistuksessa toisen porokoirakasvattajan Marja Koskisen kanssa. Kolmen aikuisen kleinin yhteen sovittaminen on sujunnut hyvin, mikä on osoitus rodun sosiaalisesta luonteesta. Se on hyvä puoli verrattuna lapinporokoiriin, jossa kaksi aikuista narttua ei aina tule juttuun keskenään.

Nyt on sitten ensimmäinen kleinipentue, jossa emänä on FI MVA Lecibsin Monalisa (musta) ja isänä Foxy Nose Xandy (b&t). Pentuja on kolme ja ne ovat kaikki väriltään bläkkäreitä, kuten isänsä. Millillä on terveet silmät ja polvet, Xandyllä on polvet 0/1 ja silmät tarkastettu terveeksi 03/12 Bulgariassa, josta Xandy on tuotu Suomeen.


Narttupentu Pihlajamäen Aurora Borealis, joka etsii ehkä sijoituskotia.


Pihlajamäen Albert Einstein, pieni kokoinen poika


Pihlajamäen Albus Dumbledore, suuri jytkylä, jolka on pennuista tummin.

Täytyy sanoa, että mielenkiintoinen ja kovin erilainen kokemus ollut kleinien kasvattaminen porokoiraakasvattajalle. Ovat niin hiljaisia ja kilttejä pentuja ja kehittyvät kovin paljon hitaammassa tahdissa. Aivan ihastuttavia pentuja joka tapauksessa :)

Molemmat pojat ovat myynnissä ja etsivät hyviä, kääpiökoiralle sopivia koteja. Narttu etsii mielellään näyttelyistäkin kiinnostunutta sijoituskotia kohtuullisen matkan päässä Orimattilasta.

Yhteydenotot: Suvi 040-7162629 tai e-mail: suvi.anttila(at)msoynet.com